22 d’abril del 2009

Setmana Cultural

La setmana que ve el col·legi celebra la Setmana Cultural (dies 27, 29 i 30 d'abril).
Com altres anys, s'han organitzat una sèrie d'activitats, com les eixides al teatre, del que ja parlàvem en un missatge anterior Campanya Anem al Teatre 2009.
Aquest any, com a novetat, s'ha organitzat la I Fira d'Intercanvi de Llibres. Ja us haurà arribat a casa la convocatòria que ací resumim:
Els xiquets interessats a participar portaran a classe un o dos llibres d'aquells que ja han llegit moltes vegades, que ja se'ls han quedat "xicotets", o senzillament que tenen ganes de canviar. Per cada llibre rebran un val per a canviar per un altre llibre el dia de la Fira. És important que els llibres estiguen en bon estat.
Aquesta activitat té tres objectius: fomentar la solidaritat, pel fet de compartir; donar un missatge "ecològic": aquell llibre (i per extensió, qualsevol material u objecte) que ja no utilitzem o ja no ens interessa no es necessari arraconar-lo, es pot reutilitzar; i transmetre l'estima i la cura pels llibres.
També és important donar als xiquets l'oportunitat de triar el llibre que més els agrada, que tinguen autonomia de prendre aquesta decisió per ells mateixos, i no reprendre'ls si el llibre que han agafat als pares no ens acaba de convèncer. Està bé orientar-los, però expressar el seu gust també forma part del seu procés de creixement com a lectors.

1 comentari:

Rosa ha dit...

He de dir que la fireta del llibre ha estat tot un èxit. Els xiquets han col.laborat molt bé i s'han endut els llibres nous d'allò més contents!! Per al curs vinent es pot repetir l'experiència!! L'única crítica: s'hauria de limitar la quantitat de llibres a màxim 2 per xiquet i també el termini d'entrega per a evitar que els xiquets porten llibres en el mateix moment de la fira.