23 de març del 2012

Arriba la 4ª Fireta d'Intercanvi de llibres

Un curs més, l'AMPA organitza la Fireta d'Intercanvi de llibres, amb la col·laboració dels mestres i la participació dels alumnes del centre.

Ja és el quart any que la fem, sempre amb molta participació i molta satisfacció. L'any passat van participar 293 xiquetes i xiquets i 466 llibres van ser canviats (veure la notícia completa).
 
 
Com participar?
  1. Fins al 28 de març, els xiquets interessats a participar portaran a classe 1 o 2 llibres. S'anota en una llista el nom de l'alumne i els llibres (amb títol) que ha portat. És important que els llibres estiguen en bon estat.
  2. Per cada llibre rebran un val. La mestra els entregarà el mateix dia o el dia abans per evitar que s'obliden de portar-lo.
  3. El dia de la Fireta acudiran a les “paradetes de llibres” amb el seu val per a canviar-lo per un altre llibre.
En què consisteix? 

Aquesta activitat té tres objectius: fomentar la solidaritat, pel fet de compartir; donar un missatge "ecològic": aquell llibre (i per extensió, qualsevol material u objecte) que ja no utilitzem o ja no ens interessa no es necessari arraconar-lo, es pot reutilitzar; i transmetre l'estima i la cura pels llibres.

També és important donar als xiquets l'oportunitat de triar el llibre que més els agrada, que tinguen autonomia de prendre aquesta decisió per ells mateixos, i no reprendre'ls si el llibre que han agafat als pares no ens acaba de convèncer. Està bé orientar-los, però expressar el seu gust també forma part del seu procés de creixement com a lectors.
 
Volem insistir en el que hem dit més amunt, que els llibres estiguen en bon estat. Els llibres deteriorats (ratllats, amb fulles arrencades, amb les tapes trencades, etc.) es descarten en una tria inicial i seran tornats. La major part dels llibres que ens arriben estan molt bé conservats i els xiquets que els han portat es mereixen poder triar un en les mateixes condicions.

És veritat també que alguns xiquets estan molt apegats als seus llibres i no volen desprendre's de cap i també s'ha de respectar. 
 
Quan es farà?

Durant la Setmana Cultural (2, 3 i 4 d'abril), pel matí, es muntaran les parades (cada dia un cicle). Si algú vol col·laborar estant a les parades que es pose en contacte amb l'AMPA, la vostra ajuda seria molt valuosa!