16 d’octubre del 2012

Les tisorades


Ja fa un mes que vàrem començar el curs. Com sabeu, continuen les retallades en el sector educatiu públic i volem informar de com ha afectat al nostre centre.

Una de les primeres decisions que es van prendre per “racionalitzar” la despesa pública va ser agarrar les tisores i retallar en el sistema educatiu:

-  Augment de la ràtio (RD-Ley 14/2012 article 2): s’incrementa en un 20% el número d’alumnes a les aules, passant de 25 en infantil i primària a un màxim de 30.
-  Desaparició del bono-llibre, que ja hem patit a les nostres butxaques, que ens subvencionava part de la despesa en llibres de text de primària.
- Baixada de la subvenció per adquisició de llibres de text per part de l’Ajuntament, tant a infantil (fins ara ens subvencionava el 100%) com a primària
-  Disminució de beques de menjador i de transport escolar...
I com ha afectat al nostre Centre? 

Per l’aplicació del augment de la ràtio (s'han fusionat els 2 grups de 5é de valencià) l'escola s'ha quedat amb una unitat menys (19) i amb una mestra d’anglés menys. Entre d'altres conseqüències: els alumnes d’infantil han passat de rebre 3 sessions d’anglés a la setmana a rebre 1.
S’ha traduït en la convocatòria de beques d’especialització professional per a mestres d’anglés, els anomenats English helpers, només per a alumnes de 3 anys, mentre professors titulars de moltes escoles s’han vist desplaçats i interins no contractats. Al nostre centre ens correspon un english helper compartit amb altres escoles i només per a 1r d’infantil. La resta d’alumnes d’infantil es queden amb 1 hora només. Com s’ha dit abans, fins aquest curs en rebien 3.
Aquest pla plurilingüe no preveu que no hi ha suficients mestres amb capacitació per a donar les matèries en anglés, ni garanteixen la seua formació (si recordeu, un altra de les mesures va ser retallar el complement de formació dels mestres), pel que fa de difícil aplicació a molts centres.
Així estem...